Joachim Gérard belooft comeback na hartfalen: ‘Ik zal deelnemen aan Australian Open’
Joachim Gérard.  Foto:  BELGA

Joachim Gérard organiseerde woensdagmorgen in Charleroi een persconferentie om zijn gezondheidstoestand toe te lichten. De 33-jarige Brusselaar had geruststellend nieuws na zijn hartfalen begin september op de Paralympische Spelen in Tokio.

Gérard werd onwel, kort na zijn uitschakeling in de achtste finales van het paralympisch toernooi in Tokio en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij enige tijd moest verblijven voor hij naar ons land terugkeerde.

Verschillende waarnemers vreesden voor het einde van de carrière van de Belgische rolstoeltennisser, maar Gérard, de nummer vijf van de wereld, kon woensdag meegeven dat hij zijn loopbaan kan voortzetten.

‘Na mijn hartproblemen hebben de artsen in Tokio een defibrillator bij me geïmplanteerd’, legde Gérard uit. ‘Op 17 september mocht ik terug naar België en enkele weken later heb ik mijn trainingen hervat. Op dit moment gaat alles goed. Ik zal in januari kunnen deelnemen aan de Australian Open.’

Gerard won vorig jaar zowel de Australian Open als Wimbledon. De US Open in september was de eerste Grand Slam die hij moest missen sinds Roland Garros in 2018.