Angèle en Flume eerste headliners van muziekfestival Dour
Angèle.  Foto:  rr

Het Waalse muziekfestival Dour heeft de eerste artiesten voor zijn volgende editie bekendgemaakt. Naast de Australische elektromuzikant Flume, prijkt de Brusselse popzangeres Angèle als een van de twee headliners op de affiche.

Dour festival zal plaatsvinden van 13 tot 17 juli in de gelijknamige gemeente in de provincie Henegouwen. Het festival kondigde woensdag de eerste artiesten voor de volgende editie aan. De uiteindelijke line-up zal bestaan uit ongeveer 250 artiesten.

Angèle keert na vier jaar terug naar het festival en zal er deze zomer haar nieuw album Nonante-cinq voorstellen. Daarnaast koos het festival voor de Australische producer Flume als tweede headliner.

Andere namen die werden bekendgemaakt zijn Amélie Lens, Sven Väth, Reinier Zonneveld, Avalon Emerson, Joy Orbison, Honey Dijon, Folamour, The Blessed Madonna, Sherelle, Oklou, Black midi, Sleaford Mods, Ascendant vierge, Nubya Garcia, Flohio, GoldLink, Princess Nokia, Oboy en Josman.

Het festival kondigde aan dat Dour 2022 een XXL-editie wordt. Festivalgangers zijn al welkom vanaf maandag 11 juli op Dour Campfest om ‘op te warmen’ voor de vijf dagen feest. ‘Deze keer moet je er een hele week (vakantie) voor uittrekken’, aldus de festivalorganisatie.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig