PSG niet opgezet met vertrek van Messi naar Argentinië: ‘Is niet logisch’
Lionel Messi kon nog niet uitblinken bij PSG.  Foto:  REUTERS

Lionel Messi speelde zaterdag niet mee in de 2-3 competitiezege van PSG bij Bordeaux. Hij sukkelt met blessures aan de knie en hamstrings, maar stapte maandag wel op het vliegtuig naar Argentinië voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Uruguay (zaterdag) en Brazilië (volgende week woensdag). ‘Het houdt geen steek’, zuchtte Leonardo, de sportief directeur van PSG, in de Franse pers.

Messi miste door het ongemak ook de Champions League-wedstrijd van woensdag in Leipzig (2-2). Sinds zijn transfer deze zomer van Barcelona naar Parijs speelde hij in acht van de achttien duels van PSG mee.

Het is de vraag of Messi in staat zal zijn te spelen voor de Albiceleste de komende week maar het feit dat hij toch naar Zuid-Amerika vertrok, kon op weinig begrip rekenen bij Leonardo. Hij vroeg de Wereldvoetbalbond Fifa in te grijpen.

‘We gaan niet akkoord met het feit dat we een speler vrijgeven aan een nationaal team, terwijl hij fysiek niet in orde is of werkt aan zijn herstel’, werd hij geciteerd door Le Parisien. ‘Het is niet logisch. Zo’n situatie zou beter gereguleerd moeten worden door de Fifa.’

Mauricio Pochettino was vrijdag op zijn persconferentie voor het duel in Bordeaux veel milder. Hij zei juist te hopen dat Messi zou spelen voor Argentinië. ‘Op die manier kan hij werken aan zijn fitheid’, zei de PSG-coach.