Cruciale factor voor jouw werkgeluk: je baas
  Foto: Securex

People join companies, but leave bosses, klinkt het vaak. “Klopt nog steeds”, stelt Frank Vander Sijpe, director HR Trends & Insights bij Securex. “De leidinggevende bepaalt nu eenmaal het speelveld.”

Vander Sijpe somt enkele zaken op waarin je leidinggevende voor jou een bepalende stem heeft. “Dat gaat dan om jobinhoud, je rol of functie, de mate waarin je autonomie krijgt of het type projecten dat je doet. Allemaal zaken die een grote invloed hebben op je werkgeluk”. Hetzelfde geldt voor motivatie. Ook daar heeft je leidinggevende een enorme impact. “Zowel betrokkenheid – denk aan het geven complimenten - als vertrouwen - denk aan het toelaten van thuiswerk – komen allemaal vanuit de directe leidinggevende.”

Tegelijk haalt Vander Sijpe nog een ander onderzoek aan over het voorspellen van vrijwillig verloop. “Drie factoren zijn daarbij cruciaal: werkzekerheid (‘ben ik zeker van mijn job in de toekomst’), leiderschap (‘hoe word ik aangestuurd’) en ten derde rolduidelijkheid (‘wat wordt er van mij verwacht’). Deze drie zijn het meest bepalend bij het voorspellen van vrijwillig vertrek. En vooral op de laatste twee heeft de leidinggevende een grote impact”, stelt hij. “Vanuit Securex zien wij drie hefbomen waarmee medewerkers het verschil maken voor bedrijven en voor hun klanten: gezondheid, competentie en betrokkenheid. En hier ook hierin speelt de direct leidinggevende een vooraanstaande rol.”

Kan je tenslotte als sollicitant op voorhand te weten komen of je leidinggevende ok is? “Vandaag is er, bijvoorbeeld via sociale media, wel al wat info beschikbaar. Bovendien is het een goed idee om te spreken met mensen die bij je toekomstige werkgever aan de slag zijn of er gewerkt hebben. En tenslotte is het vandaag al erg gebruikelijk om tijdens het sollicitatieproces ook met de directe leidinggevende of teamleden te kunnen praten. Bijvoorbeeld in de laatste fase van je sollicitatie.”

Versterk jij het team van Securex?
Ontdek hier alle vacatures! »