Zeker 25 doden bij aanval IS op militair ziekenhuis in Kaboel
Een lid van de taliban wordt na de aanval verzorgd.  Foto:  REUTERS

Bij een militair ziekenhuis in de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn minstens 25 doden gevallen en 50 anderen gewond geraakt. Gewapende militanten van Islamitische Staat (IS) vielen het hospitaal binnen, nadat daar twee zware explosies waren geweest.

Dat melden internationale persbureaus. Eén explosie zou volgens een talibanfunctionaris hebben plaatsgevonden aan de controlepost aan de poort van het militair ziekenhuis, een tweede in de buurt van het ziekenhuis zelf.

Kort na de explosies viel een groep schutters van IS het hospitaal binnen. Volgens ooggetuigen duurde de aanval niet langer dan een kwartier. Foto’s gedeeld door bewoners toonden een rookpluim boven het gebied van de ontploffing, dat vlak bij de voormalige diplomatieke zone in het centrum van de stad ligt.

Het Sardar Mohammad Daoud Khan-ziekenhuis, het grootste militaire ziekenhuis van het land, werd in maart 2017 aangevallen door terroristen verkleed als medisch personeel. Honderd mensen kwamen toen om. Ook die aanslag werd opgeëist door IS.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig