Alec Baldwin reageert tegenover pers die hem achtervolgt: ‘Ze was een vriendin van mij’
  Foto:  BSR agency

Alec Baldwin heeft gereageerd op het dodelijk ongeval op de set van ‘Rust’ waarbij vorige week een cameraregisseur om het leven kwam heel even doorbroken. Langs de kant van de weg in de staat Vermont werd hij aangeklampt door paparazzi.

Voor het eerst spreekt acteur Alec Baldwin voor een camera over het ongeval op de set van Rust, waarbij cameravrouw Halyna Hutchins om het leven kwam door een vuurwapen op de set. Het schot was afgevuurd door Baldwin, die claimde dat het wapen verkeerdelijk afging. ‘Er gebeuren soms ongelukkige incidenten op filmsets, maar niets zoals dit. Dit gebeurt één keer op een biljoen. Eén keer op een biljoen’, zegt hij op een filmpje dat gepubliceerd is door celebritynieuwssite TMZ.

De acteur benadrukt dat Hutchins een vriendin van hem was. ‘Toen ik arriveerde in Santa Fe voor de opnames, gingen we nog samen eten. We waren een heel, heel geoefende crew die samen een film maakten toen deze vreselijke gebeurtenis plaatsvond. Ik sta sindsdien in constant contact met haar echtgenoot. We maken ons heel veel zorgen om haar familie’, zegt hij aan de cameraploeg.

Vragen over het incident zelf wilde Baldwin niet beantwoorde, omdat de acteur naar eigen zeggen het bevel kreeg van de politie om het onderzoek niet in de pers te bespreken. ‘We wachten angstvallig af wat het resultaat van het politieonderzoek is.’ Maar de acteur staat wel open voor een gesprek over het einde van het gebruik van echte vuurwapens in Hollywoodproducties. ‘Ik ben me daarvan bewust, en ik ben extreem geïnteresseerd in een dergelijke beperking’, klonk het.

Van een echt interview is niet echt sprake. Baldwin werd door paparazzi achtervolgd op de snelweg en besloot uiteindelijk om een aantal vragen te beantwoorden om van hen af te geraken. Hij werd daarin bijgestaan door zijn vrouw Hilaria, die de omstandigheden filmt. Het koppel is zichtbaar overstuur en zegt dat hun kinderen huilend in de wagen zitten.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in