Kindje (6) dat in Halle in vijver viel, is overleden
  Foto:  Jelle Schepers

Het jongetje van 6 dat donderdag in Halle uit een vijver werd gered, is zaterdag overleden. Dat maakt het parket Halle-Vilvoorde bekend. Eerder was al een 44-jarige man die de jongen en zijn 11-jarige broertje probeerde te redden al om het leven gekomen.

De jongen verkeerde sinds donderdag in kritieke toestand, maar is nu overleden.

Vrijdag kwam het parket op basis van de vaststellingen van de wetsarts en de verhoren van verschillende getuigen al tot de conclusie dat met het incident geen geweld of kwaad opzet gemoeid was. ‘We kunnen bevestigen dat dit een ongeval betreft door enkele spelende kinderen’, zei parketwoordvoerster Carol Vercarre.

Hulpgeroep van kinderen

Twee broers van 6 en 11 jaar oud uit Tubeke sprongen donderdagnamiddag in een vijver, vlak bij een woonzorgcentrum op de August De Maeghtlaan in Halle, om een bal uit het water te halen. Een 44-jarige man uit Halle die voorbijliep, sprong na hulpgeroep van andere kinderen ook in de vijver om de twee broers te redden, maar raakte daarbij zelf in moeilijkheden.

Een andere man kon daarop zowel de eerste man als de jongen van 11 uit het water halen. De jongen was onderkoeld maar nog in leven, de man was overleden.

De 6-jarige jongen kon daarna ook uit het water gehaald worden en werd ter plekke gereanimeerd, waarna hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is hij nu alsnog overleden. Meer informatie wil het parket niet meedelen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig