Werken bij KBC Brussels? Dat is de combinatie van een bruisende stad en een boeiende job in een internationale omgeving
  Foto: Lies WIllaert

Lopke Van Raemdonck (26) en Louis Vriamont (26) wonen en werken in Brussel. Een bewuste keuze, zo blijkt. Bij KBC Brussels krijgen ze heel wat doorgroeimogelijkheden én komen ze in contact met verschillende culturen. “De vlotte verbinding met het openbaar vervoer, de bruisende stad, de diversiteit … Werken in Brussel is op zoveel vlakken interessant.”

Zij is expert digitale bank en verzekeringen, hij expert vermogensopbouw: ondanks hun jonge leeftijd hebben Lopke en Louis een zéér uitdagende job bij KBC Brussels. Tot hun klanten behoren onder meer heel wat medewerkers van de Europese Instellingen. Dat ze werken in het KBC-kantoor op het Schumanplein, maakt de job voor beiden alleen maar aantrekkelijker.

Verschillende culturen

“Ik ben verliefd geworden op Brussel”, geeft Lopke toe. Zij is één van de eerste aanspreekpunten bij KBC Brussels en wijst er (potentiële) klanten de weg. “Ik ben hier bewust komen werken omdat ik in een meertalige omgeving wou functioneren. Bij KBC Brussels is dat helemaal het geval. Op de werkvloer spreken we Nederlands en Frans door elkaar. Je maakt hier deel uit van een groot team waarin verschillende culturen aanwezig zijn. Ook de diversiteit onder de klanten geeft de job een extra dimensie.”

Dat bevestigt Louis. Als expert vermogensbeheer licht hij klanten toe hoe ze met hun geld kunnen omgaan. “Je komt in contact met allerhande nationaliteiten, onder collega’s en bij klanten. Het brengt een zekere complexiteit met zich mee, maar tegelijk is het enorm boeiend. Dat maakt werken in Brussel, en bij KBC Brussels in het bijzonder, net zo aantrekkelijk. Het is zalig om je job in verschillende talen te doen.” Wie aan de slag gaat bij het bedrijf, krijgt bovendien de mogelijkheid om via leertrajecten zijn Frans of Nederlands bij te schaven.

Werken bij KBC Brussels? Dat is de combinatie van een bruisende stad en een boeiende job in een internationale omgeving
Foto: Lies WIllaert

Openbaar vervoer

KBC Brussels richt zich specifiek op de hoofdstad en vormt daarom een aparte afdeling binnen de KBC Groep. De medewerkers kennen de lokale markt en de regelgeving als hun broekzak. KBC Brussels omschrijft zichzelf als de financiële partner van iedereen die in Brussel woont of werkt en Brussel doet leven. Lopke en Louis werken er sinds dit jaar en beseffen dat ze mooie carrièreperspectieven hebben. Ze zien zichzelf dan ook niet meteen vertrekken uit de hoofdstad. “Het is hier fantastisch wonen en werken”, zijn ze het met elkaar eens. Beiden komen hoofdzakelijk met het openbaar vervoer naar het werk. “Er is een treinstation onder het kantoor. Makkelijker kan niet”, zegt Lopke. “Ook met de metro en de bus zijn er heel vlotte verbindingen.”

Internationale metropool

Extra voordeel aan werken in de hoofdstad? Het bruisende leven na de werkuren. “Er zijn altijd wel leuke dingen te doen. Ik denk aan de vele afterworkfeestjes, maar evengoed kan ik genieten van de sfeer en diversiteit in de bruisende stad”, vervolgt Lopke. “Zowel professioneel als privé zijn er miljoenen mogelijkheden in Brussel.” Woorden waar Louis zich helemaal in kan vinden. “Het is zalig om in een grote stad te wonen en werken. Brussel is een internationale metropool en biedt zoveel kansen. Tegelijk is alles zo dichtbij. Ik kan het mensen alleen maar aanraden.” Bij KBC Brussels is er bovendien de mogelijkheid om één dag per week thuis te werken. Voor wie wat verder van Brussel woont of een druk gezinsleven heeft, is dat handig.

Geprikkeld om aan de slag te gaan bij KBC Brussels?
Ontdek de vacatures hier!