Man verdronken in vijver in Halle, twee kinderen uit water gehaald
  Foto:  Jelle Schepers

In de August De Maeghtlaan in Halle zijn donderdagnamiddag twee kinderen en een volwassen man in een vijver terechtgekomen. De man is overleden, maar de twee kinderen konden uit het water gehaald worden. Eén kind wordt nog gereanimeerd. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde.

De exacte omstandigheden van het incident zijn nog niet helemaal duidelijk, maar volgens de eerste berichten zouden twee broers van 6 en 11 jaar oud uit Tubeke in een vijver gesprongen zijn om een bal uit het water te halen.

‘Vermoedelijk is de jongste er eerst in gesprongen, en is zijn broer hem achterna gesprongen’, zegt parketwoordvoerster Carol Vercarre. ‘Een 44-jarige man uit Halle die voorbij liep, is na hulpgeroep van andere kinderen ook in de vijver gesprongen om hen te proberen redden. Nog een andere man heeft zowel die man als de jongen van 11 uit het water kunnen halen. De jongen is onderkoeld maar nog in leven, de man is helaas overleden. De jongen van 6 kon daarna ook uit het water gehaald worden, en wordt momenteel nog gereanimeerd.’

Het parket heeft een wetsdokter en het labo ter plaatse gestuurd.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig