Labojobs zitten in de lift

Werken in een laboratorium? Zowel de labojobs als de studenten laboratoriumtechnologie nemen toe. Met dank ook aan corona.

Bij Science Talents zien ze sinds enkele maanden een stijging in de aanvragen voor labojobs bij hun klanten. “Ik merk ook meer diversiteit binnen de opleidingen en het aantal kandidaten dat zich aanmeldt voor dit type jobs”, vertelt Michael Vrebosch, recruiter bij Science Talents.

Extra jobs

Ook bij vakfederatie essenscia zien ze het rooskleurig in met diverse vacatures, waaronder bij grote namen als Pfizer en Janssen Pharmaceutica. Zo wijzen ze op de Europese productiesite voor innovatieve celtherapie die Janssen Pharmaceutica samen met Legend Biotech in Zwijnaarde gaat bouwen.

“Een zeer strategische investering voor ons land. Met dus heel wat jobs voor laboranten”, klinkt het bij essenscia.

Extra studenten

De studenten volgen evenzeer. Bij hogeschool UCLL zien ze bijvoorbeeld een toename van 20 procent in studenten voor de opleiding biomedische laboratoriumtechnologie. Eenzelfde trend is overigens merkbaar in de andere hogescholen.

Bij UCLL wijten ze het eveneens aan de huidige coronacrisis. “Er zijn ook voldoende jobs beschikbaar. Denk maar aan PCR-testing, vaccinontwikkeling of -optimalisatie.”

Bron: Jobat.be