Keisse en Cavendish opnieuw koppel op Zesdaagse van Gent
  Foto:  GEERT TRESIGNIE

Iljo Keisse en Mark Cavendish zullen op de tachtigste Zesdaagse van Gent (16-21 november) opnieuw samen een koppel vormen. Dat maakte de organisatie woensdag bekend. Keisse en Cavendish zijn op de weg ploegmaats bij Deceuninck-Quick Step.

Als duo wonnen ze in het verleden één Zesdaagse, in 2014 in Zürich. Ze reden tweemaal samen in Gent. In 2014 werden ze tweede, in 2019 vierde.

Keisse won als ‘Keizer van ‘t Kuipke’ de Zesdaagse in Gent al zeven keer. Cavendish won in Gent in 2016, aan de zijde van sir Bradley Wiggins.

Michael Morkov, de lead-out van Cavendish op de weg, doet ook mee aan de Zesdaagse van Gent. De Deen vormt een team met zijn landgenoot Lasse Norman Hansen. Vorige week verlengden die twee hun wereldtitel op de ploegkoers op het WK in Roubaix.

Andere topduo’s om naar uit te kijken in Gent volgende maand zijn Jasper De Buyst/Roger Kluge en Kenny De Ketele/Robbe Ghys, de titelverdedigers in het Kuipke en bronzenmedaillewinnaars in Roubaix op de ploegkoers. De Ketele, die eind dit seizoen een punt achter zijn carrière zet, veroverde twee medailles op het WK in Roubaix met ook nog zilver in de puntenkoers.