Meer dan 5.000 besmettingen per dag, meeste covid-patiënten in ziekenhuis sinds mei

Het aantal besmettingen blijft fors stijgen: ruim één op de twaalf testen levert nu een positief resultaat op. Ook de andere coronacijfers gaan omhoog, zo blijkt uit het cijferoverzicht van gezondheidsagentschap Sciensano.

Tussen 17 en 22 oktober zijn dagelijks gemiddeld 5.300 nieuwe besmettingen bevestigd in België. Het gaat om een toename met 75 procent tegenover de voorgaande week.

Er werden 30 procent meer testen afgenomen, gemiddeld zo’n 63.100 per dag. De positiviteitsratio is gestegen naar 8,5 procent: ruim één op de twaalf testen levert een positief resultaat op. Het reproductiegetal staat op 1,27, wat betekent dat het virus aan kracht toeneemt.

Ook de ziekenhuisopnames gaan opnieuw de hoogte in: tussen 19 en 25 oktober werd dagelijks gemiddeld 115 patiënten met covid-19 opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. Dat is een toename met 56 procent tegenover de voorgaande zeven dagen.

Er liggen nu 1.275 coronapatiënten in de ziekenhuizen, een stijging met 39 procent in een week tijd. Het is van eind mei geleden dat het er nog zo veel waren. Van de opgenomen covid-patiënten hebben er 264 intensieve verzorging nodig (+14 procent).

Er waren in de periode van 17 tot 22 oktober elke dag gemiddeld 13,3 overlijdens door covid-19. Ook dat is een toename, met 13 procent tegenover de voorgaande zeven dagen. Er zijn sinds het begin van de pandemie 25.889 covid-19-patiënten gestorven in België.

Intussen is 74 procent van de Belgische bevolking, of 86 procent van de volwassenen, volledig gevaccineerd.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig