Ed Sheeran test positief op covid-19
Begin oktober trad Ed Sheeran op voor de Warmste Week. Foto: vrt

Ed Sheeran (30) heeft positief getest op corona, op minder dan een week voor de release van zijn vijfde album. Dat heef de Britse singer-songwriter zondagavond op Instagram bekendgemaakt.

Hey guys. Snel berichtje om te zeggen dat ik jammer genoeg positief getest heb op covid, dus zonder ik me nu af en volg ik de richtlijnen van de regering’, aldus Sheeran. ‘Het betekent dat ik voorlopig niet kan verdergaan met fysieke afspraken, dus zal ik zo veel mogelijk geplande interviews en optredens van thuis uit doen. Excuses aan wie ik in de steek heb gelaten. Blijf veilig, iedereen, x’.

Het nieuwe album van de zanger die in 2011 beroemd werd met de single ‘The A Team’ komt op 29 oktober uit.

Een week geleden was Sheeran nog aanwezig op een evenement van het Britse koningshuis. Hij trad op tijdens de ‘Earthshot Prize’-ceremonie, op 17 oktober, en sprak er onder anderen met prins William en Kate Middleton, en met actrice Emma Watson.

Ed Sheeran test positief op covid-19
Foto: ap

Groot-Brittannië kampt dezer dagen met een van de hoogste besmettingsgraden ter wereld. Dankzij de vaccinaties blijven de ziekenhuisopnames en overlijdens minder hoog dan bij de vorige coronagolven, maar door de toename van de besmettingen vragen steeds meer wetenschappers de herinvoering van beperkingen zoals het mondmasker in binnenruimtes, wat de regering tot dusver weigert.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig