Er is zeker een elektrische auto die helemaal bij jou past
Foto: Kia

Een elektrische auto uitkiezen, is niet per se een gemakkelijke taak. In plaats van je af te vragen welke je het best kiest, kijk je beter naar welke soort auto het best bij jou past. Een moderne stadswagen, gezinsvriendelijke SUV of krachtige cross-over: in het gamma van Kia vind je zeker wat je zoekt.

Omschakelen naar een elektrische auto is een belangrijke stap. Je maakt kennis met meer rijcomfort, stilte in het interieur en emissieloos rijden. Overtuigd? Dan moet je nog kiezen voor welke full electric je gaat. Er zit zeker wel een model tussen dat geschikt is voor jou, kijk maar naar het gamma van Kia.

Er is zeker een elektrische auto die helemaal bij jou past
Foto: Kia

Kia e-Soul: de stadsauto die stijlcodes doorbreekt

De Kia e-Soul is een stadswagen … maar niet zoals de andere. Met zijn moderne, iconische en gewaagde look doet hij heel wat hoofden draaien wanneer hij voorbijrijdt. Dat is uiteraard niet zijn enige troef en ook niet de enige reden waarom hij verkozen werd tot World Urban Car 2020, de beste stadswagen van de wereld. Zijn autonomie van 452 kilometer, de laadtijd van 30 minuten met een snellader (tot 80 procent) en de combinatie van verfrissende kleuren maken er een unieke auto van. Met zeven koetswerkkleuren plus zeven tweekleurige combinaties voor het koetswerk, het dak en de zijspiegels vind je zeker jouw ideale e-Soul. Hij ziet er fantastisch uit!

Kia e-Niro: de SUV waarmee je overal naartoe kunt

Dit is bij uitstek de SUV voor het hele gezin, maar ook voor zakelijke trajecten. De Kia e-Niro is trouwens één van de interessantste auto’s wanneer je voor jouw bedrijf of als werknemer een bedrijfswagen nodig hebt. Ter herinnering: vanaf 2026 zijn alleen nog bedrijfswagens zonder uitstoot fiscaal aftrekbaar. Maar er is geen reden om te wachten, je kunt nu al genieten van de Kia e-Niro, met zijn autonomie tot 455 kilometer en gigantische kofferruimte van 451 liter. De Kia e-Niro, die ook beschikbaar is als hybride en plug-inhybride, brengt je overal naartoe. Alleen of met jouw gezin, voor persoonlijke of professionele verplaatsingen en ook wanneer je op vakantie vertrekt. Ja, het is perfect mogelijk om op vakantie te gaan met een 100 procent elektrische auto.

Er is zeker een elektrische auto die helemaal bij jou past
Foto: Kia

Kia EV6: toptechnologie en -prestaties

Wie zegt dat elektrische auto’s geen symbool kunnen staan voor topprestaties en -technologie? Zeker niemand bij Kia, zo bewijst de nieuwe Kia EV6. Deze moderne en sportieve cross-over zit vol technologie. Hij legt de grenzen van het rijbereik nog wat verder met een autonomie tot 528 kilometer. Met een snellader kan hij in amper 18 minuten opladen van 10 naar 80 procent. Dankzij de vehicle-to-load-functie (V2L) kun je hem ook gebruiken als stroompunt, bijvoorbeeld om een elektrische fiets op te laden. Kia gaat nog verder met de toekomstige GT-versie, de Kia EV6 GT. Die is binnenkort beschikbaar en wordt de krachtigste en snelste auto die Kia ooit geproduceerd heeft. Zo legt hij de sprint van 0 naar 100 km/u af in amper 3,5 seconden.

Ben je klaar om jouw toekomstige, elektrische Kia te ontdekken? Breng een bezoekje aan de Kia-verdeler in jouw buurt »