Dodelijk steekincident in Nederland mogelijk live gestreamd
Themabeeld. Foto: Alex J. de Haan

Een steekincident in een woning in de Nederlandse stad Den Bosch waarbij zaterdagavond een 20-jarige vrouw om het leven kwam, is mogelijk live via sociale media uitgezonden. Dat meldt de politie. De 21-jarige verdachte zit nog vast. Het gaat om de halfzus van het slachtoffer.

Volgens een woordvoerster beschikt de politie inmiddels over de beelden. Er wordt onder meer onderzocht door wie en wanneer de beelden zijn gemaakt. Naast de videobeelden zijn er screenshots van het slachtoffer verspreid via verschillende Whatsappgroepen. De politie waarschuwt dat het om aanstootgevende beelden gaat en roept dringend op om de screenshots niet verder te verspreiden. ‘Mensen realiseren zich mogelijk niet wat deze beelden met de nabestaanden van het slachtoffer kunnen doen. Hoe zou jij het vinden als zulke beelden van je zus, vriendin of moeder zouden opduiken?’, aldus de politie.

Bij het steekincident heeft volgens de woordvoerster ook een hond meerdere messteken gekregen. Die is zwaargewond naar een dierenziekenhuis in Waalwijk vervoerd. Volgens de politie gaat het naar omstandigheden goed met het dier.

De 21-jarige verdachte zit nog vast. Zij wordt zondag voor het eerst verhoord.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in