Elf werken van Picasso brengen meer dan honderd miljoen dollar op
Het werk Pierrot (links), en Homme et enfant. Foto: afp

In het Bellagiohotel in Las Vegas zijn zaterdag elf werken van Picasso geveild. De negen schilderijen en twee keramieken brachten samen bijna 110 miljoen dollar op, ruim 94 miljoen euro.

Het duurste werk uit de veiling van Sotheby’s werd Femme au ­béret rouge-orange, een portret van Marie-Thérèse Walter uit 1938. Het laatste stuk in de veiling werd verkocht voor 40,5 miljoen dollar. Homme et enfant en Buste d’homme, twee grote Picasso’s uit zijn latere periode, werden voor respectievelijk 24,4 miljoen dollar en 9,5 miljoen dollar geveild. Wie de nieuwe eigenaars zijn, werd niet bekendgemaakt.

Elf werken van Picasso brengen meer dan honderd miljoen dollar op
Het duurste werk uit de veiling, Femme au ­béret rouge-orange. Foto: reuters

De werken behoorden tot de collectie van de hotelketen MGM Resorts. Vijf schilderijen hingen in het Picasso-restaurant, een van de twaalf restaurants van het Bellagio. Het restaurant zal nog steeds twaalf andere Picasso’s tentoonstellen, klinkt het.

De schilderijen werden verkocht omdat MGM Resorts zijn portfolio diverser wil maken. De collectie omvat ongeveer 900 werken van 200 artiesten, waaronder werk van Bob Dylan en David Hockney, en werd meer dan twee decennia geleden gestart door voormalig Bellagio-eigenaar Steven Wynn.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in