Terugkeer Malisse eindigt in halve finale dubbelspel European Open: ‘Buitengewone week’
Foto: BELGA

De rentree van Xavier Malisse in het tenniscircuit is zaterdagavond ten einde gekomen in de halve finale van het dubbelspeltoernooi op de European Open, het ATP-toernooi van Antwerpen.

Aan de zijde van zijn poulain Lloyd Harris bleek de Nederlandse tandem Wesley Koolhof en Jean-Julien Rojer, de derde reekshoofden in de Scheldestad, met 6-4 en 6-2 een maatje te groot.

In de vorige ronde hadden de Kortrijkzaan en de Zuid-Afrikaan topreekshoofden Ivan Dodig en Marcelo Melo uit het toernooi geknikkerd. Malisse maakte na een tennispensioen van acht jaar een eenmalige comeback, waarin hij het dus verrassend tot de halve eindstrijd schopte.

Koolhof en Rojer strijden zondagvoormiddag met het Franse duo Nicolas Mahut en Fabrice Martin, de tweede reekshoofden, om de eindwinst.

‘Buitengewone week’

Xavier Malisse zei na afloop dat hij louter ‘voor de fun’ deelnam aan het dubbelspeltoernooi op de European Open in Antwerpen en er ‘een buitengewone week’ beleefde. ‘Het was een geweldige ervaring om terug te kunnen spelen in Belgë, zeker omdat ik tijdens mijn carrière zelden die kans gekregen heb’, vertelde Malisse op de persconferentie. ‘Voor mij was het een grote vreugde dat de fans mijn naam na al die tijd scandeerden, het gaf me kippenvel’, zei hij met de glimlach op het gezicht.

Over de nederlaag van zaterdag toonde ‘X-man’ zich niet te ontgoocheld. ‘Het ging wat te snel en wanneer je al acht jaar niet meer op hoog niveau gespeeld hebt, heeft je lichaam de tijd niet om te reageren.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig