Er liggen weer meer dan 1.100 covid-patiënten in het ziekenhuis
Foto: belga

De voorbije week zijn er dagelijks gemiddeld meer dan honderd covid-patiënten opgenomen in het ziekenhuis, een stijging met bijna 70 procent tegenover de week ervoor.

Er liggen nu ruim 1.100 covid-patiënten in het ziekenhuis, een derde meer dan een week eerder. Op intensieve zorg liggen er exact 250 covid-patiënten, ook een derde meer, blijkt uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

Tussen 13 en 19 oktober werden er dagelijks gemiddeld meer dan 4.000 covid-besmettingen vastgesteld, een stijging met 65 procent tegenover een week eerder. Er werden in dezelfde periode dagelijks gemiddeld 54.100 tests uitgevoerd, een vijfde meer dan de week ervoor. De positiviteitsratio komt uit op 7,5 procent (+1,9%). Het reproductiegetal bedraagt 1,37: van zodra die r-waarde boven de ‘1’ ligt neemt de epidemie aan kracht toe.

Gemiddeld overleden er tussen 13 en 19 oktober dertien covid-patiënten per dag, een vijfde meer tegenover een week eerder. Exact 75 procent van de volledige bevolking is minstens gedeeltelijk gevaccineerd.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig