Pep Guardiola steunt in coma geslagen Belgische Manchester City-fan met T-shirt: ‘Dit is moeilijk te begrijpen’
Pep Guardiola. Foto: AFP

Manchester City-trainer Pep Guardiola verscheen vrijdag met een opvallend shirt op zijn persconferentie voor de wedstrijd tegen Brighton. Daarmee wilde de trainer van Kevin De Bruyne de in mekaar geslagen Guido De Pauw een hart onder de riem steken.

Hij is nog altijd niet ontwaakt uit zijn coma, Manchester City-fan Guido De Pauw uit Ninove. De dokters vermoeden dat de man ook blijvende hersenschade zal overhouden aan de aanval door vijf Club Brugge-fans. Pep Guardiola, de trainer van de Engelse topclub, verscheen vrijdag met een speciaal gemaakt T-shirt op zijn persconferentie om de man een hart onder de riem te steken.

De Catalaan liet weten dat hij de beste wensen heeft verstuurd naar De Pauw en dat onze landgenoot en zijn familie de volle steun hebben van iedereen bij Man City.

‘We zijn vrij optimistisch’, aldus Guardiola. ‘In de laatste uren is hij beter geworden. Hij krijgt alle steun vanuit de club aangaande het onderzoek. En een dikke knuffel voor hem en zijn familie. We hopen dat hij snel weer in het Etihad Stadium zal zijn om ons te volgen. Hopelijk gebeurt dit niet nog eens. Het is moeilijk om te begrijpen dat mensen naar een voetbalwedstrijd gaan kijken om dan achteraf zo’n vreselijke dingen te doen. Hopelijk doen ze in Brugge een correct onderzoek en wordt er actie ondernomen tegen de mensen die dit veroorzaakt hebben.’

Ook spelers steunen supporter

Naast Guardiola hebben ook de spelers van Manchester City vrijdag op sociale media een boodschap van steun ingesproken voor Guido.

‘We denken allemaal aan je, blijf vechten’, zei middenvelder Ilkay Gündogan. ‘We hebben je nieuws gehoord. We staan samen. Blijf vechten en dan kom je er bovenop’, aldus verdediger Nathan Aké. Zijn collega achteraan Ruben Dias vroeg de supporter ‘te blijven vechten’. ‘We denken allemaal aan je.’ Bernardo Silva zei dat de hele ploeg duimde voor zijn herstel. ‘Blijf sterk’, eindigde Rodri. ‘Je komt sterker terug.’