Belgische Manchester City-fan die slachtoffer werd van agressie heeft hersenschade opgelopen
Het tankstation waar de fan slachtoffer werd van agressie. Foto: fvv

De 63-jarige fan van Manchester City die het slachtoffer werd van agressie op de parking langs de E40 in Drongen, wordt niet meer beademd maar hij heeft hersenschade opgelopen.

Dat meldt zijn zoon, die vrijdag op sociale media de supporters van Club Brugge bedankt die de hulpdiensten verwittigd hebben en het leven van zijn vader gered hebben.

De feiten gebeurden dinsdagavond op de parking langs de E40 in de Gentse deelgemeente Drongen. De 63-jarige man uit Ninove droeg een sjaal van Manchester City en was na de voetbalmatch tegen Club Brugge met de wagen gestopt op de snelwegparking.

Volgens de eerste vaststellingen van het onderzoek zou zijn voetbalsjaal in de tankshop afgenomen zijn door een verdachte en stapte die ermee naar buiten. Daaropvolgend kwam het slachtoffer in confrontatie met enkele verdachten op de parking, en belandde hij op de grond na fysieke agressie.

Aanhoudingen

De politie pakte in de nacht van dinsdag op woensdag vijf personen op. Ze werden woensdag verhoord maar er was nog onduidelijkheid over het aandeel van elk van hen. Alle vijf verdachten moesten een nacht in de cel blijven en ze verschenen in de loop van donderdag voor de onderzoeksrechter in Gent.

Drie verdachten werden in verdenking gesteld voor schuldig verzuim maar vrijgelaten onder voorwaarden, onder meer een verbod om voetbalmatchen bij te wonen. De man die de agressie pleegde en de man die de sjaal afnam, werden aangehouden door de onderzoeksrechter.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig