Thierry Saegeman, de ceo van Engie Electrabel, windt er geen doekjes om: ‘Om de kerncentrales te verlengen, is het intussen al veel te laat.’ Dat zei Saegeman tijdens De Grote Shift, een reeks klimaatdebatten van De Standaard. Ook de ceo’s van ArcelorMittal, BASF en TotalEnergies vragen de overheid om duidelijkheid over de energiebevoorrading: ‘Zeg nu eens wat we wél willen.’

Hoe kunnen onze grootste industrie- en energiebedrijven het klimaat redden? Om die vraag te beantwoorden gingen de ceo’s van ArcelorMittal Europe (Geert van Poelvoorde), BASF Antwerpen (Jan Remeysen), TotalEnergies Belgium (Jacques Beuckelaers) en Engie Electrabel (Thierry Saegeman) woensdagavond in debat in De Singel. Hieronder zetten we enkele opvallende momenten op een rij.

Morgenavond vindt in de Handelsbeurs in Gent het vierde debat van De Grote Shift plaats. Hier kunt u nog de laatste tickets bemachtigen.

Wanneer willen industriegiganten klimaatneutraal zijn?

Ceo ArcelorMittal Europe doorprikt de mythe: 'Alles op waterstof? Volstrekt onmogelijk'

Ceo TotalEnergies: 'We gaan mensen niet in de kou zetten om klimaatdoelen te halen'

Ceo BASF Antwerpen 'Wij hebben miljarden euro subsidies nodig'

Factchecker Tomas Wyns: 'Standaarden die wij in Europa zetten, worden vaak wereldwijd overgenomen'

En plots speelden twee top-ceo’s een rondje ‘wie heeft de grootste’

Bekijk hieronder het integrale debat:'

De Grote Shift is een ambitieuze opstap naar de klimaattop van Glasgow. Vijf debatten in vier universiteitssteden, met een panel van topfiguren en een uitdager gespecialiseerd in het thema van die avond. Dit wordt meer dan de zoveelste praatronde. Het is tijd voor oplossingen. Lees hier al onze artikels over De Grote Shift.