FBI bevestigt: gevonden lichaam is van Brian Laundrie, verloofde van vermoorde Gabby Petito
Foto: Instagram

De menselijke resten die gevonden werden nabij bezittingen van Brian Laundrie (23) zijn van de verloofde van Gabby Petito (22). Dat bevestigt de FBI.

Woensdag werden in het Myakkatchee Creek Environmentel Park, niet ver van het huis van de familie Laundrie in Florida, ‘wat menselijke resten lijken te zijn’ aangetroffen nabij persoonlijke spullen zoals een rugzak en een notitieboekje van Brian Laundrie. Dat verklaarde de FBI. Er was verdere forensische analyse nodig.

Intussen kon het lichaam geïdentificeerd worden aan de hand van het gebit.

Enkele uren eerder had een woordvoerder van de lokale politie al meegedeeld dat het stoffelijk overschot zonder twijfel een menselijk lichaam was, en dat de kledij overeenkwam met wat Brian Laundrie droeg toen hij verdween op 13 september. Nog volgens de woordvoerder werd zijn notitieboekje gevonden buiten een zak die spullen droog moest houden, maar zou de politie er alles aan doen om het te drogen en recupereren.

De bezittingen werden woensdag aangetroffen toen Laundries ouders samen met de politie in het park gingen zoeken.

Wekenlang spoorloos

Laundrie was spoorloos nadat hij zonder zijn verloofde Gabby Petito van een roadtrip was teruggekeerd. Zij werd kort na zijn verdwijning gewurgd teruggevonden in een natuurpark in Wyoming.

Er werd wekenlang in een natuurgebied in Florida naar hem gezocht. Volgens de FBI stond de plaats waar zijn lichaam en spullen aangetroffen werden tot voor kort onder water. Het gebied zit ook vol alligators en slangen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in