Michael Roosen, ceo van Toyota BeLux, wil meer inzetten op volledig elektrische wagens. Dat vertelde Roosen in ‘De Grote Shift’, een klimaatdebat van De Standaard. In dat debat erkenden ook de ceo’s van Brussels Airlines, containerrederij MSC Belgium en vrachtwagenbedrijf Ninatrans dat ze allemaal meer hun steentje moeten bijdragen.

Hoe zetten de ceo’s van Brussels Airlines (Peter Gerber), Toyota Belgium (Michael Roosen), containerrederij MSC Belgium (Marc Beerlandt) en Ninatrans (Benny Smets, voorzitter Febetra) de transitie in? Dat was vandaag de inzet van het debat.

Michael Roosen, de ceo van Toyota Belgium, wijst op de hybridemodellen waar Toyota al vroeger mee uitpakte. Tot voor kort zette Toyota vooral in op hybride, maar nu erkent Roosen ook all in te gaan op volledig elektrische modellen. Van een heuse ‘bocht’ wou hij niet spreken, eerder van ‘een aanpassing’.

Bekijk hieronder zes andere opvallende fragmenten:

Herbekijk hieronder het integrale debat:

De Grote Shift is een ambitieuze opstap naar de klimaattop van Glasgow. Vijf debatten in vier universiteitssteden, met een panel van topfiguren en een uitdager gespecialiseerd in het thema van die avond. Dit wordt meer dan de zoveelste praatronde. Het is tijd voor oplossingen. Lees hier al onze artikels over De Grote Shift.