Britse Queen bracht nacht door in ziekenhuis
Foto: AFP

De Britse koningin Elizabeth II (95) heeft de nacht van woensdag op donderdag doorgebracht in het ziekenhuis. Dat deelde Buckingham Palace donderdagavond mee. De Queen zou opgenomen zijn voor tests, maar het ziekenhuis inmiddels weer verlaten hebben.

‘Na medisch advies om een paar dagen te rusten, is de koningin woensdagmiddag naar het ziekenhuis gegaan voor een aantal voorbereidende onderzoeken’, aldus een woordvoerder van Buckingham Palace. ‘Ze keerde vandaag (donderdag, red.) rond de middag terug naar Windsor Castle; ze is nog steeds goedgeluimd.’

Nieuwsagentschap PA meldt, op basis van bronnen binnen Buckingham Palace, dat de koningin in het private Koning Edward VII-ziekenhuis door specialisten is onderzocht. Ze zou er de nacht ‘om praktische redenen’ doorgebracht hebben.

Trip afgezegd

Eerder was al bekendgeraakt dat de Britse monarch een trip naar Noord-Ierland ‘met tegenzin’ had afgezegd op aanraden van haar adviseurs. Er was haar rust voorgeschreven, zei een bron binnen het paleis.

Woensdag had de Queen nog twee videomeetings gehad met zowel de Japanse als de Europese ambassadeur. De voorbije dagen bezocht ze meerdere evenementen, zoals de Global Investment Summit in Windsor Castle op dinsdagavond. Maandag had ze een virtueel onderhoud met de gouverneur-generaal van Nieuw-Zeeland en afgelopen weekend woonde ze de paardenrennen in Ascot bij.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig