Twee verdachten van agressie tegen Belgische Manchester City-fan aangehouden
Foto: REUTERS

Twee van de vijf verdachten die verhoord werden na de agressie op een fan van Manchester City op de parking langs de E40 in Drongen zijn aangehouden. Dat heeft de onderzoeksrechter in Gent beslist. De drie anderen werden vrijgelaten onder strikte voorwaarden, waaronder een verbod om voetbalmatchen bij te wonen.

Het 63-jarige slachtoffer raakte dinsdagavond zwaargewond nadat hij als fan van Manchester City het slachtoffer werd van agressie op de parking langs de E40 in de Gentse deelgemeente Drongen. ‘Een man die een sjaal droeg van Manchester City, was na de voetbalmatch Club Brugge - Manchester City met de wagen gestopt op de snelwegparking in Drongen en had zich naar de shop begeven.

Volgens de eerste vaststellingen van het onderzoek zou zijn voetbalsjaal in de shop afgenomen zijn door een verdachte en stapte deze ermee naar buiten. Daaropvolgend kwam het slachtoffer in confrontatie met enkele verdachten op de parking, en belandde hij op de grond na fysieke agressie’, stelde het parket.

Volgens de zoon van het slachtoffer hebben getuigen gezien dat zijn vader een slag op het hoofd kreeg en waren de verdachten supporters van Club Brugge. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis. Hij ligt nog altijd in een coma, maar zijn toestand is stabiel.

De politie pakte in de nacht van dinsdag op woensdag vijf personen op. Ze werden woensdag verhoord en verschenen vandaag voor de onderzoeksrechter in Gent. Die besloot twee van hen aan te houden. De drie anderen werden vrijgelaten onder strikte voorwaarden, waaronder een verbod om voetbalmatchen bij te wonen.

Eén van de verdachten, een 42-jarige man uit het Leuvense, verklaarde dat hij met het gepleegde geweld niets te maken heeft. ‘Mijn cliënt was aanwezig aan het tankstation maar hij distantieert zich volledig van het geweld. Hij veroordeelt zowel de daad als de dader ervan heel streng. We zijn tevreden dat de onderzoeksrechter een onderscheid maakt in het aandeel van de betrokkenen’, zegt diens advocaat Jeroen Van Kerrebroeck.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig