‘Stoffelijke resten gevonden tijdens zoektocht naar vermiste verloofde van Gabby Petito’
Foto: EPA-EFE

Een lijkschouwer en een lijkhond zijn woensdag naar een park in Florida gestuurd waar enkele spullen zijn gevonden van Brian Laundrie, de verloofde van de vermoorde Amerikaanse blogster Gabby Petito. Volgens NBC News zouden er in de buurt van de spullen ook ‘menselijke resten’ zijn gevonden.

De ouders van Laundrie, Chris en Roberta Laundrie, vertelden de FBI en de lokale politie dinsdagavond dat ze woensdagochtend naar het Myakkatchee Creek Environmentel Park, niet ver van het huis van de familie, zouden gaan om hem te zoeken. De politie voegde zich woensdagochtend bij hen, zei advocaat van de familie Steven Berolino aan nieuwszender CNN.

Na een korte zoektocht naast een wandelpad waar Laundrie geregeld kwam, vonden de familie en de politie ‘enkele spullen’ van hem, aldus Bertolino. Meer informatie om hoeveel en welke spullen het gaat, gaf hij niet.

Een team van de Sarasota County Medical Examiner met onder meer een lijkhond is ter plaatse geroepen. Samen met de politie voeren ze er een onderzoek. Volgens NBC News werden er in de omgeving van de spullen ook menselijke resten gevonden. Dat nieuws werd nog niet bevestigd. Evenmin is duidelijk of het om het stoffelijk overschot van Laundrie zou gaan.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig