14 doden bij bomaanslag in Damascus, Syrisch leger opent vuur in Idlib
De uitgebrande bus. Foto: afp

Bij een bomaanslag gericht tegen een bus van het Syrische leger zijn dinsdag in de Syrische hoofdstad Damascus veertien doden gevallen. Dat meldt het officiële persagentschap Sana.

Tijdens het spitsuur werden woensdag twee explosieven tot ontploffing gebracht. Terroristen hadden het gemunt op een bus van het Syrische leger, toen die een brug overstak. Volgens Al Jazeera kon een derde bom ontmanteld worden. De aanslag doodde 14 legermensen, verschillende personen raakten gewond. Het is de dodelijkste aanslag in de hoofdstad van Syrië sinds 2017, toen een aanval op het justitiepaleis aan 30 Syriërs het leven kostte.

De aanslag is nog niet opgeëist, maar legervoertuigen waren al eerder het doelwit van het fel verzwakte IS. De troepen van Assad hebben, met de hulp van de Russen, grotendeels de controle teruggewonnen over Syrië.

10 doden in Idlib

Kort na het nieuws van de aanslag opende het Syrische leger het vuur in een drukke wijk in de stad Ariha in de provincie Idlib. 11 personen kwamen daarbij om het leven, waaronder zeker twee kinderen. Het is een van de dodelijkste incidenten in de regio sinds in maart 2020 een staakt-het-vuren werd afgekondigd. De streek rond Idlib is het laatste bolwerk van rebellen en jihadisten in Syrië.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig