Elke dag gemiddeld 79 nieuwe ziekenhuisopnames, reproductiegetal op 1,26
Themabeeld. Foto: Jimmy Kets

De coronacijfers blijven verder stijgen. Het gemiddelde aantal dagelijkse hospitalisaties is met 41 procent gestegen ten opzichte van een week geleden. Ook het aantal besmettingen stijgt snel. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Er werden de afgelopen week elke dag gemiddeld 79,1 covid-patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Het gaat om een stijging met 41 procent in vergelijking met de zeven dagen ervoor.

In totaal liggen nu 947 mensen in het ziekenhuis (+24 procent), van wie er 230 op de intensieve zorg liggen (+14 procent).

Tussen 10 en 16 oktober waren er in ons land elke dag gemiddeld 3.151 coronabesmettingen, een stijging met 50 procent in vergelijking met de zeven dagen ervoor.

Er worden elke dag gemiddeld ongeveer 49.700 tests afgenomen (+12 procent). De positiviteitsratio is gestegen tot 6,6 procent. Het reproductiegetal steeg tot 1,26. Een cijfer boven 1 betekent dat de epidemie aan kracht wint.

In dezelfde periode stierven elke dag 11,1 coronapatiënten, een stijging met 13 procent. Er stierven in België al 25.797 mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting.

Meer dan 8,6 miljoen Belgen zijn intussen volledig gevaccineerd, goed voor 75 procent van de totale bevolking.

Meer cijfers van Sciensano kunt u hier raadplegen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig