Overleden man die in Den Haag mogelijk onder tram werd geduwd was dakloze
Foto: epa

In het Nederlandse Den Haag zijn drie tieners aangehouden in het onderzoek naar een dodelijke aanrijding met een tram. Getuigen verklaarden dat het slachtoffer mogelijk door een groep jongens voor de tram werd geduwd. De overledene is een 39-jarige man zonder vaste verblijfplaats.

Het incident vond even voor 21 uur maandagavond plaats in de Haagse wijk Ypenburg. De hulpdiensten vonden een zwaargewonde man, die ter plekke overleed. Getuigen meldden dat hij door jongeren voor de tram was geduwd, ze zagen verschillende jongemannen na de feiten wegvluchten. De bestuurder van de tram is opgevangen door de politie en door personeel van het Haagse vervoersbedrijf HTM.

Maandagavond meldde zich al een 15-jarige jongen uit Den Haag bij een politiebureau. Twee andere verdachten, een 15-jarige en een 18-jarige jongen die ook uit Den Haag komen, kwamen zich dinsdagochtend aanmelden. De drie zijn aangehouden en opgesloten, en mogen alleen met hun advocaat contact hebben.

De Haagse politie maakte ondertussen bekend dat het slachtoffer een 39-jarige man is die geen vaste woon- of verblijfplaats had. Er is een onderzoek begonnen, waarbij in de buurt van de aanrijding vannacht al camerabeelden opgevraagd zijn en met getuigen werd gesproken. Volgens de politie is er mogelijk sprake van een misdrijf, maar wordt er met alle scenario’s rekening gehouden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig