Schietpartij aan Franse nachtclub na weigering valse ‘pass sanitaire’
Themabeeld. Foto: AFP

Eind vorige week vond er aan een nachtclub in de buurt van Montbéliard in Frankrijk een schietpartij plaats. Een van de daders werd eerder de toegang geweigerd omdat hij een valse ‘pass sanitaire’ of coronapaspoort had. Er viel een gewonde.

In Frankrijk hebben twee mannen hebben vorige week, in de nacht van donderdag op vrijdag, het vuur geopend op een nachtclub in Mathay, een gemeente in het arrondissement Montbéliard. De meeste feestgangers in de Cario-Club kwamen er met de schrik vanaf, maar een persoon werd in de knie geraakt. Hij moest een operatie ondergaan.

Een van de mannen zou eerder op die avond de toegang tot de club zijn geweigerd omdat hij een vals coronapaspoort had voorgelegd. Hij verdween om later terug te komen met een kompaan en vuurwapens. Twee bewakingsagenten konden hen uiteindelijk overmeesteren, aldus lokale media.

De mannen, waarvan een eind de twintig is en de andere begin de dertig, werden gearresteerd. Bij moment van arrestatie zouden ze dronken zijn geweest.

In Frankrijk is de pass sanitaire vereist voor clubs, bioscopen, theaters, musea, restaurants, bars, café, sommige winkelcentra, langeafstandsvervoer, georganiseerde sporten en openbare evenementen zoals concerten en vergaderingen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig