Met deze tips geraakt jouw woning nog vlotter verkocht
Foto: Shutterstock.com

Ben je van plan om jouw woning te verkopen? Bij zo’n belangrijke beslissing ga je beter niet over één nacht ijs. Met of zonder vastgoedmakelaar, een snelle verkoop kun je stimuleren door rekening te houden met de volgende tips.

Bepaal de juiste prijs

Alles begint met een juiste vraagprijs. De ervaring van een makelaar betekent een grote meerwaarde. Het is zeker een goed idee om een schatting aan te vragen. Bij Dewaele is dat volledig vrijblijvend, je hebt dus niets te verliezen. Je krijgt een gefundeerd verslag met analyse van de regio en gedetailleerde berekening van de richtprijs. Een makelaar kan de huidige marktprijs goed inschatten en vergelijken met andere panden. Dewaele heeft bovendien enkele speciale verkoopconcepten om in elke situatie de beste prijs te realiseren.

Je woning zelf verkopen via het biedsysteem soldandset.be is ook een goede manier om een correcte prijs te krijgen. “We werken met een biedsysteem waarbij elke koper een eerlijke kans krijgt, waardoor de uiteindelijke waarde van de woning bepaald wordt door de markt zelf”, vertelt Filip Dewaele, gedelegeerd bestuurder van Dewaele Vastgoedgroep.

Verkoop zelf, met begeleiding

Wil je je woning verkopen zonder makelaar? Door te kiezen voor soldandset.be krijg je toch de nodige begeleiding. Via de online chat, telefonisch of per e-mail kun je altijd contact opnemen. Je woning verschijnt bovendien op de grote vastgoedsites en sociale media. Last but not least: als verkoper betaal je helemaal niets (de uiteindelijke koper betaalt een vaste prijs van 1.999 euro, ongeacht de verkoopprijs).

Met deze tips geraakt jouw woning nog vlotter verkocht
Foto: Shutterstock.com

Zorg dat je woning er perfect uitziet

De eerste indruk is zeer belangrijk, zowel op de foto’s als bij het bezoek. Zorg er dan ook voor dat je woning er pico bello uitziet. En dan bedoelen we niet alleen netjes opgeruimd. Voer indien nodig ook enkele kleine herstellingen uit. Denk bijvoorbeeld aan een lekkende kraan, piepende deur of kapotte lampen. Zo toon je aan potentiële kopers dat je het onderhoud ernstig neemt. Ook een nieuw laagje verf (liefst in een neutrale kleur) maakt een groot verschil. Het is vooral belangrijk dat de kandidaat-kopers zich onmiddellijk thuis voelen. Je verkoopt immers geen baksteen, maar een thuis.

Organiseer een kijkdag

Verkoop je je woning zelf, bijvoorbeeld via soldandset.be? Ook dan is het interessant om – net zoals een professionele makelaar – een kijkdag te houden. “Op die manier creëer je bij de potentiële kopers een soort sense of urgency. Kandidaat-kopers zien dat ook andere mensen interesse tonen. Als verkoper is het bovendien heel handig: je moet je woning maar één keer volledig in orde plaatsen voor alle bezoekers”, zegt Filip Dewaele.

Met deze tips geraakt jouw woning nog vlotter verkocht
Foto: Shutterstock.com

Kies een makelaar die de regio kent

De gemakkelijkste (en meest gekozen) oplossing om een woning te verkopen, blijft de vastgoedmakelaar. We hadden het al over het belang van een correcte prijsinschatting, maar er zijn nog meer voordelen. “Met een makelaar ben je echt helemaal ontzorgd. De makelaar doet de schatting, regelt de bezoeken, neemt foto’s, zorgt voor alle documentatie en onderhandelt met de potentiële kopers”, geeft Filip Dewaele aan.

Bij Dewaele Vastgoedgroep heb je voor elk wat wils, word je 100 procent ontzorgd of kies je voor soldandset.be waar je zelf verkoopt, maar met de kennis van een makelaar. Dewaele is de grootste onafhankelijke makelaar van Vlaanderen, met kantoren in West- en Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Brussel. Via Dewaele vind je dus ongetwijfeld de juiste koper voor jouw pand.

Jouw woning verkopen? Kies voor een ervaren makelaar van Dewaele of ga zelf aan de slag met soldandset.be.