Adele is terug, met een nieuw album ‘30’, en een nieuwe single ‘Easy on me’, die donderdagnacht is gelanceerd. De Britse popdiva hulde zich vijf jaar in stilzwijgen. Nu treedt ze weer op het voorplan.

Adele scheidde in april 2019 van haar echtgenoot Simon Konecki. Op het nieuwe album, waarvan de verschijningsdatum nog niet bekend is, probeert ze in de liedjes een antwoord te geven op de vele vragen die haar negenjarige zoon Angelo heeft over de pijnlijke breuk.

‘Op den duur werd het album een mogelijkheid om hem zaken te verduidelijken, iets waarnaar hij kan luisteren als hij ouder is’, aldus de 33-jarige zangeres vorige week. Maar het is maar tot op zekere hoogte een scheidingsplaat. ‘Het was meer alsof ik van mezelf gescheiden was. Het werd me duidelijk dat ik het probleem was.’

25, de meest recente plaat van Adele, verscheen in 2015. De zangeres, die nu in Los Angeles woont, heeft vijftien Grammy’s op haar schouw staan. In november siert ze zowel de Britse als de Amerikaanse cover van Vogue.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig