Zanger Stromae heeft vrijdag verrassend een nieuw nummer gelanceerd, ‘Santé’. Het is een ode aan mensen die te weinig waardering krijgen. Het is al acht jaar geleden dat de Brusselaar nog een single uitbracht.

Deze zomer werd wel al bekend dat Stromae in het najaar een nieuwe plaat zou lanceren, maar de eerste single is dus nu al een feit. Het nummer is een ode aan diversiteit, en aan mensen met weinig gewaardeerde beroepen die toch belangrijk zijn voor de maatschappij. ‘Pilote d’avion ou infirmière, chauffeur de camion ou hôtesse de l’air, boulanger ou marin-pêcheur, un verre aux champions des pires horaires’, klinkt het in het nummer. Op Instagram verklapt Stromae dat de videoclip van het nummer vrijdagavond om 18.00 uur wordt gelanceerd.

Het laatste album van Stromae Racine carrée verscheen in 2013 en zijn laatste optreden dateert uit 2015. Daarna stopte de zanger van ‘Formidable’ en ‘Papaoutai’ met optreden om zich op andere projecten te focussen. Hij richtte samen met zijn broer en zijn echtgenote Coralie Barbier het label Mosaert op. Dat focust op mode, muziek en audiovisuele producties. Hij werkte mee aan de clip van het Billie Eilish-nummer ‘Hostage’ en maakte met Coldplay het lied ‘Arabesque’, inclusief bijbehorende video. Solowerk verscheen er niet meer, met uitzondering van het nummer ‘Défiler’ dat hij in 2018 componeerde bij de lancering van een nieuwe kledingcollectie.

Wie Stromae nog eens live aan het werk kan zien, kan dat volgend jaar al zeker op Werchter Boutique op 19 juni en op Les Ardentes op 10 juli.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig