Zeker 46 doden bij brand in woontoren in Taiwan
Foto: AFP

Bij een brand in een appartementsgebouw in Kaohsiung, een havenstad in het zuiden van Taiwan, zijn donderdag zeker 46 mensen om het leven gekomen. Er zijn ook meer dan 50 gewonden. Het aantal slachtoffers kan nog oplopen, omdat veel bewoners in de bovenste verdiepingen ingesloten raakten.

Het appartementsgebouw van 13 verdiepingen is 40 jaar oud. Er zijn zowel woonappartementen als zaken in ondergebracht. Omdat er verscheidene leegstaande restaurants, karaokeclubs en bioscopen zijn, staat het gebouw lokaal ook wel bekend als ‘spookhuis’.

Volgens nog niet officieel bevestigde berichten brak het vuur uit op de eerste verdieping. Zo’n 150 brandweerlieden waren urenlang in de weer om de brand onder controle te krijgen. Het persbureau CNA citeerde functionarissen die stellen dat nooduitgangen versperd waren, wat ook de reddingswerkzaamheden bemoeilijkte.

Veel van de bewoners zijn senioren met een fysieke beperking of die dement zijn. De vrees bestaat dat velen er niet in geslaagd zijn uit het brandende gebouw te ontsnappen. Op de bovenste verdiepingen zijn er ongeveer 120 bewoonde appartementen.