Volgende week halen we opnieuw 20 graden
Foto: rr

Het is donderdagnamiddag wisselend tot zwaarbewolkt en er kan over het noorden van het land wat lichte regen vallen. Over het zuiden is er meer zon en blijft het droog. De maxima gaan van 10 graden in de Hoge Venen tot 16 graden in Vlaanderen nabij de Franse grens, voorspelt het KMI.

In de avond breiden de opklaringen wat uit naar het noorden en blijft het grotendeels droog. In de nacht neemt de bewolking geleidelijk toe vanaf de kust. De regio’s nabij Duitsland en Luxemburg houden de opklaringen vast tot de ochtend. Over het westen en nabij de Nederlandse grens kan er tegen het einde van de nacht al wat lichte regen vallen. De minima dalen naar waarden rond 1 à 2 graden over het zuidoosten van de Ardennen en 12 tot 13 graden aan de kust.

Vrijdag trekt een zwakke regenzone van noordwest naar zuidoost over het land. In de namiddag volgen enkele opklaringen over het noorden van het land. De maxima gaan van 10 tot 15 graden.

Vrijdagnacht verlaat de regen ons land via het zuidoosten en wordt het overal droog met opklaringen. Later op de nacht vormen zich op veel plaatsen lage wolken, nevel of mistbanken. De minima zakken naar 0 tot 7 graden.

Zaterdag wordt het, na het eventuele lokale en hardnekkige ochtendgrijs, rustig en droog met opklaringen en wolkenvelden. De maxima liggen tussen 9 en 14 graden.

Zondag hangen er vrij veel wolkenvelden en blijft het overwegend droog. De maxima schommelen tussen 11 en 15 graden, maar bij voldoende brede opklaringen kan het kwik lokaal stijgen tot 17 graden. Er waait een zwakke tot matige zuidelijke wind.

Maandag blijft het waarschijnlijk nog lang droog met eerst zon en geleidelijk meer sluierbewolking. In de loop van de namiddag of pas ’s avonds bereikt een regenzone ons land vanaf het westen. Met een toenemende zuidelijke wind wordt het zacht bij maxima van 13 tot 17 graden.

Dinsdag wordt het meestal bewolkt. Er kan soms neerslag vallen, maar mogelijk blijft het toch een groot deel van de dag droog. Het is zeer zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 15 tot 20 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidzuidwestenwind.

Ook woensdag lijkt het nog zeer zacht te blijven met lokale maxima rond 20 graden. Het wordt wisselend bewolkt en ook dan blijft het mogelijk vaak droog. Er waait een strakke wind uit zuid tot zuidwest.