Meer besmettingen en overlijdens, ziekenhuisopnames dalen
Themabeeld. Foto: BELGA

Terwijl het aantal vastgestelde coronabesmettingen en overlijdens opnieuw stijgen, daalt het aantal ziekenhuisopnames met drie procent. Er liggen momenteel 201 covidpatiënten op intensieve zorg. Dat blijkt donderdag uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Het gemiddeld aantal mensen dat in België per dag overleden is aan de gevolgen van covid-19 is in de voorbije periode toegenomen. In de week tot en met 10 oktober waren er gemiddeld 9,0 sterfgevallen per dag, of 5 procent meer dan de week ervoor. Sinds de start van de pandemie in ons land is er volgens de teller op het covid-dashboard van Sciensano sprake van 25.726 overlijdens.

Het aantal besmettingen steeg met 12 procent, tot dagelijks gemiddeld 2.114. Van de uitgevoerde testen was 5,1 procent positief.

Het reproductiegetal schommelt al even rond de 1,00 en ligt volgens de laatste cijfers van Sciensano precies op 1,00. Een cijfer boven 1 betekent dat de epidemie aan kracht wint.

Het aantal ziekenhuisopnames is daarentegen gedaald: in de periode van 7 tot en met 13 oktober is er sprake van dagelijks gemiddeld 57,3 opnames, een daling met 3 procent ten opzichte van de voorgaande zevendaagse periode.

Er werden sinds de start van de pandemie in 80.406 coronapatiënten opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. Momenteel liggen 779 mensen in het ziekenhuis, van wie 201 op de afdeling intensieve zorg.

Bijna 8,5 miljoen Belgen zijn intussen volledig gevaccineerd, goed voor 74 procent van de totale bevolking.

Meer cijfers van Sciensano kunt u hier raadplegen.