Energierijke melk: het wondermiddel voor een sterk immuunsysteem
Foto: Shutterstock.com

Vermoeid wakker worden, continue dat extra beetje energie missen,… als je met een vitaminetekort kampt, kunnen de dagen lang duren. Gelukkig kan je die tekorten op een simpele (en lekkere) manier voorkomen. Zo heerlijk kan het zijn om je immuunsysteem een boost te geven.

Je immuunsysteem is de buitenwipper van je lichaam. Hij beschermt je tegen alle schadelijke stofjes die je lichaam proberen binnen te komen. Zo kan jij zorgeloos leven zonder voortdurend ziek te worden.

Als je immuunsysteem verzwakt is, merk je dat dan ook snel. Ten eerste zal je je constant moe voelen. Zelfs na een lange nacht zal je vermoeid uit bed kruipen. Daarnaast krijg je ook voortdurend last van kleine kwaaltjes zoals verkoudheden, keelpijn, allergieën, hoofdpijn, blaasontstekingen,… Leuk is anders! Voorkomen is dus beter dan genezen.

Energierijke melk: het wondermiddel voor een sterk immuunsysteem
Foto: Lactel

10 vitaminen

Vooral omdat het erg eenvoudig is om je immuunsysteem in conditie te houden. Naast voldoende slaap en evenwichtige voeding is het voornamelijk een kwestie van de juiste vitaminen binnen te krijgen. Dan hebben we het in de eerste plaats over vitamine C, D, E en B6. Zij spelen allemaal een cruciale rol in het onderhoud van je afweersysteem.

Vitamine C vind je onder andere in citrusfruit, broccoli en aardappelen. Door hier elke dag een flinke portie van te eten, hou je je waarden normaalgezien onder controle. Voor vitamine D, E en B6 kan je rekenen op Lactel Nr1. Deze unieke Belgische weidemelk is rijk aan calcium en verrijkt met liefst tien vitaminen. Naast vitamine D, E en B6 zitten er ook alle andere vitamine B’s in, alsook vitamine K.

In één glas Lactel Nr1 zit ongeveer één derde van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van al deze vitaminen en mineralen. Je werkt dus aan je gezondheid vanaf het ontbijt.

Energierijke melk: het wondermiddel voor een sterk immuunsysteem
Foto: Lactel

Wondermiddel

Zoals gezegd timmeren vitamine D, E en B6 voornamelijk aan een sterker immuunsysteem. Al doen ze nog veel meer dan dat. Vitamine D helpt je lichaam ook bij het opnemen van calcium. Calcium - nog zo’n wondermiddel uit je Lactel Nr1 - helpt kinderen sterke botten kweken en voorkomt botontkalking bij volwassenen en ouderen.

Vitamine K en de andere vitamine B’s zijn evenzeer experts in hun job. Vitamine K reguleert in de eerste plaats je bloedstolling. Het zorgt er met andere woorden voor dat je niet eindeloos blijft bloeden als je je kwetst. De B’s zijn dan weer multitaskers. Ze geven je energie om essentiële vetzuren en eiwitten aan te maken en doen nog veel meer.

Superlekker

Met een glas Lactel Nr1 bij het ontbijt doe je dus veel meer dan ‘enkel’ je immuunsysteem op peil houden. De melk draagt op een natuurlijke manier zorg voor je hele lichaam zodat jij je goed in je vel voelt. En verder is het ook gewoon superlekker!

Kies voor Lactel Nr1 en hou je immuunsysteem in topconditie. Ontdek er alles over op www.lactel.be.

Energierijke melk: het wondermiddel voor een sterk immuunsysteem
Foto: Lactel