Koersopstoot Recticel maakt bod Greiner helemaal kansloos
Themabeeld. Foto: belga

De Oostenrijkse plasticfabrikant Greiner laat zijn bod op Recticel mislukken. Het houdt vast aan een biedprijs die geen kans maakt. De kloof met de koers van Recticel loopt ondertussen nog op.

Recticel zelf verwierp het ongevraagde bod van Greiner eerder al. Het bedrijf uit Wetteren kwam maandag met een alternatief scenario op de proppen. Daarbij zou de divisie soepelschuim voor 656 miljoen euro verkocht worden aan het Amerikaanse Carpenter, en zou Recticel zich concentreren op zijn isolatieactiviteiten.

Vandaag noteerde Recticel voor het eerst opnieuw na het nieuws van Carpenter. De aandelenkoers gaat fors hoger en noteert boven de 16 euro. Dat is 2,50 euro per aandeel meer dan wat het Oostenrijkse Greiner biedt.

Het was uitkijken naar hoe Greiner zou reageren op de zet van Recticel. Zou het zijn biedprijs verhogen? Vanmorgen bleek dat Greiner niets aan zijn bod wijzigt en het dus de facto laat mislukken. Het bod van Greiner start donderdag en loopt tot 17 december, maar verwacht wordt dat niemand erop zal ingaan. Op de beurs krijgt men immers veel meer voor zijn aandelen Recticel.

Greiner wijst in een persbericht op het feit dat de verkoop van de divisie technische schuimen aan Carpenter ‘zeer voorwaardelijk’ is. ‘En er wordt geen perspectief geboden voor de toekomstige ontwikkeling en groei’ van wat er nadien overblijft van Recticel, heet het. Greiner meent dat het ‘vanuit strategisch en financieel oogpunt een betere uitkomst biedt voor alle stakeholders van Recticel.’

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in