Steeds meer steden ontpoppen zich tot baanbrekende werkgevers
Foto: Colin Beheydt

Lokale besturen zoals steden en gemeenten worden nog vaak bestempeld als traditionele en ietwat stoffige werkgevers. Een stad is misschien niet de eerste werkgever waar je aan denkt als je bulkt van ondernemerschap of creativiteit. Toch zien we dat veel van deze lokale besturen in Vlaanderen zich de voorbije jaren ontpopt hebben tot moderne werkgevers met veel aandacht voor de betrokkenheid en het welzijn van de medewerker. Maar hoe pakken ze die verandering aan?

Tijdens een live panel webinar op 19 november (inschrijven is gratis) geeft Baanbrekende Werkgever het woord aan enkele voortrekkers van deze veranderingstrajecten binnen de steden. Het panel bestaat uit Mieke Hullebroeck (Algemeen directeur Stad Gent), Geert Sintobin (Algemeen directeur Stad Roeselare), Erik Laga (Algemeen directeur Stad Mechelen) en Colin Beheydt (Algemeen directeur Stad Brugge). Ze delen hun ervaringen, hun uitdagingen en hun advies om de switch te maken van een traditionele naar een vooruitstrevende en mensgerichte werkgever. Het webinar focust in eerste instantie op een publiek van HR-professionals en general managers, maar staat evengoed open voor andere profielen.

Schrijf je hier gratis in »

De sprekers krijgen enkele prikkelende uitdagingen voorgeschoteld, ingeleid door de professoren van Antwerp Management School. Prof. Dr. Peggy De Prins vraagt zich af wat de invulling is van goed werkgeverschap anno 2021. Hoe trachten steden dit in te vullen? Prof. Dr. Kathleen Vangronsvelt is benieuwd hoe de lokale besturen ervoor zorgen dat de verbondenheid binnen de organisatie op peil blijft, zeker als bepaalde diensten meer van thuis gaan werken. En leiderschapsexpert Koen Marichal wil weten hoe de steden naar leiderschap kijken als spil voor vernieuwing én efficiëntie binnen de organisatie.

Benieuwd hoe ons panel deze uitdagingen aanpakt? Schrijf je dan gratis in voor ons live panel webinar op 19 november (15u).

Schrijf je hier gratis in »

Baanbrekende Werkgever is een initiatief van De Lijn, AMS en Jobat. Dit live panel krijgt de enthousiaste steun van Poolstok.