Rode Duivels zonder Lukaku tegen Italië
Foto: AFP

Bondscoach Roberto Martinez kan zondagnamiddag in het Juventusstadion in Turijn geen beroep doen op Romelu Lukaku in de wedstrijd tegen Italië om de derde plaats in de Nations League.

De aanvaller van Chelsea haakte zaterdagnamiddag af, zo bevestigde de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).

Eerder op zaterdag was Lukaku al de enige afwezige op de laatste training voor de troosting. De Belgische topschutter aller tijden scoorde donderdag zijn 68e doelpunt in 101 interlands, waarvan 51 in zijn laatste 51 wedstrijden voor de nationale elf. In de slotfase werd een tweede treffer van Big Rom nog afgekeurd vanwege buitenspel.

Aanvoerder Eden Hazard en Thomas Foket zijn er eveneens niet meer bij. Zij haakten vrijdag af met kwaaltjes. Hazard werd donderdagavond in de met 2-3 verloren halve finale tegen wereldkampioen Frankrijk een kwartier voor het einde van de reguliere speeltijd naar de kant gehaald voor Leandro Trossard. Leeggespeeld, maar in de eerste helft had Hazard al een tik gekregen en de aanvoerder stond nadien trekkebenend op de grasmat van het Juventusstadion. In Madrid wordt alvast gevreesd voor een nieuwe blessure aan de hamstring, al zou de schade naar verluidt meevallen.

Thomas Foket kwam niet in actie tegen Les Bleus, maar ook hij keerde terug naar zijn club Stade Reims. Foket was eerder deze week bij de selectie gekomen als vervanger van de geblesseerde Thomas Meunier. Tegen Frankrijk kreeg Timothy Castagne op de rechterwingback echter de voorkeur.

Gezien het geringe belang van de wedstrijd om de derde plaats en de overvolle kalender, is het de verwachting dat Roberto Martinez zondag tegen La Nazionale een aantal wijzigingen doorvoert in zijn basiself. Zaterdagavond volgt er nog een virtuele persconferentie met de bondscoach.