‘Onfair overnamebod’ Greiner op Recticel start volgende week
Foto: belga

De beurswaakhond FSMA heeft het prospectus van de Oostenrijkse groep Greiner op de isolatiegroep Recticel goedgekeurd. Het bod, dat nog voorwaardelijk is, start volgende donderdag en zou lopen tot medio december.

KBC Securities zegt dat de biedprijs van 13,50 euro per aandeel die Greiner voorstelt niet fair is tegenover de aandeelhouders van Recticel. KBC Securities sprak zich hierover uit op vraag van de raad van bestuur van Recticel.

Recticel laat weten zijn strategische alternatieven te blijven bekijken, rekening houdend met alle belanghebbenden. De groep Greiner verwierf achter de rug van Recticel een belang van 27 procent in het industriële bedrijf, door een aandelenpakket over te kopen van de holding Bois Sauvage, tegen 13,50 euro per aandeel.

Daarom is Greiner wettelijk verplicht om alle aandeelhouders de kans te geven tegen die prijs uit te stappen. Maar op de beurs noteert Recticel structureel boven die prijs. Recticel zelf, daar nu in gesteund door KBC Securities, vindt de prijs te laag. Analisten van ING lieten eerder weten zelfs 23,50 euro per aandeel verantwoord te vinden. (DS 26 mei)

De klok tikt

De raad van bestuur van Recticel moet zich in een volgende fase zich nog uitspreken over het goedgekeurde prospectus. Hij heeft vijf dagen om een antwoord te formuleren aan de beurswaakhond, die dan moet nagaan of dat antwoord aan alle wettelijke vereisten voldoet. Het bod van Greiner is overigens voorwaardelijk. Eén van de voorwaarden is dat de Europese concurrentie-autoriteit niet moeilijk doet.

De start van het bod betekent in elk geval dat de klok tikt wat betreft strategische alternatieven.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig