Vier manieren om een kinderkamer te pimpen met verf
BEFORE Foto: Levis

Is dochterlief niet meer zo’n fan van haar knalroze prinsessenkamer en is het dringend tijd voor een likje verf? Kies samen een leuke stijl uit en ga op zoek naar kleurtjes die ze mooi vindt. Alles is mogelijk: van levendige kleuren die energie geven tot zachte pasteltinten die rust brengen. Aan de slag!

1. De gezellige en warme kinderkamer

De slaapkamer is voor veel kinderen dé plek in huis waar ze veel tijd doorbrengen. Daarom is het belangrijk dat ze een slaapkamer krijgen die bij hen past en waar ze zich helemaal op hun gemak voelen. Lichte en zachte kleuren zoals pasteltinten geven een gezellige en warme uitstraling aan de kinderkamer. Maak het extra knus met sfeervolle verlichting, leuke kussentjes en enkele warme dekentjes. Ideaal om ’s avonds samen nog een verhaaltje te lezen.

Vier manieren om een kinderkamer te pimpen met verf
Foto: Levis

2. De speelse kinderkamer

Een goede nachtrust zorgt voor veel fantasie tijdens het spelen. Creëer een vrolijke kinderkamer met verschillende tinten roze en paars. Dit palet komt het best tot zijn recht als je een lichte achtergrondkleur gebruikt. Daarna experimenteer je met motieven in donkerdere, complementaire kleuren. Deze ovale vormen kun je heel gemakkelijk zelf schilderen zonder sjabloon en geven de kamer een speels karakter. Maak de look af met wollige stoffen.

Vier manieren om een kinderkamer te pimpen met verf
Foto: Levis

3. De energieke, vrolijke kinderkamer

Felle kleuren leveren een vrolijke en energieke kamer op. Door stralende geeltinten komen de muren echt tot leven. Gebruik aan de onderkant van de muur een zachtere, neutralere kleur om rust rond het bed te creëren. Zo verstoor je de nachtrust van je zoon of dochter niet, terwijl de rest van de kamer toch speels en licht blijft. Deze stijl maak je helemaal af met accessoires van licht hout en beddengoed in pasteltinten. Ook een vleugje groen past er prima bij.

Vier manieren om een kinderkamer te pimpen met verf
Foto: Levis

4. De natuurlijke kinderkamer

De natuur helpt ons om tot rust te komen, het hoofd leeg te maken en energie bij te tanken. Een kinderkamer waarin de natuur centraal staat? Ja, graag! Voor een rustgevend kleurenpalet kun je brede strepen in natuurlijke blauw- en groentinten combineren met natuurlijke aardetinten. Vul aan met enkele planten en neutrale houten meubels voor een extra kalmerend effect. Dit zorgt ervoor dat jouw kind zich heerlijk kan ontspannen na een drukke schooldag. Zo creëer je hun eigen groene hideaway.

Vier manieren om een kinderkamer te pimpen met verf
Foto: Levis

Extra tip

De muren in een kinderkamer krijgen het vaak zwaar te verduren. Vuile vingertjes, artistieke tekeningen op de muur, stuiterende ballen ... Levis EasyClean to the rescue! Deze verf is bestand tegen vlekken en stoten en is perfect afwasbaar.

Ontdek Levis EasyClean, dé verf voor een kinderkamer waarin gespeeld mag worden.