Opnieuw vertrek aan top van Bpost
Leen Geirnaerdt Foto: rr

Bpost heeft dinsdag bekendgemaakt dat financieel directeur Leen Geirnaerdt half november het bedrijf zal verlaten. Het is het zoveelste vertrek aan de top bij Bpost.

Leen Geirnaerdt was pas sinds mei 2019 financieel directeur bij Bpost. Na iets meer dan twee jaar, besluit ze er echter al de brui aan te geven. Dat maakte Bpost dinsdagavond bekend in een persbericht. Het postbedrijf meldt de reden van het vertrek van Geirnaerdt niet.

‘Ik wil Leen heel expliciet bedanken voor haar inspanningen. (...) Ik heb alle vertrouwen in het Finance Team dat mee de groei van de Bpost-groep ondersteunt en de continuïteit verzekert in afwachting van de aanstelling van een nieuwe financieel directeur’, laat ceo Dirk Tirez optekenen. ‘Wij zijn klaar voor onze grootste prioriteit voor de komende maanden, namelijk het efficiënt beheren van de eindejaarspiek. Wij zetten ondertussen onze transformatie verder om een toekomstbestendige, volwaardige logistieke partner voor klanten, burgers en medewerkers te worden.’

Bpost heeft al een headhuntingbedrijf aangesteld om een opvolger voor Geirnaerdt te vinden. Het remuneratie- en benoemingscomité zal later deze maand de shortlist evalueren, om uiteindelijk een nieuwe financieel directeur te selecteren.

Bpost kampt al langer met een leegloop aan de top van het bedrijf. In een jaar tijd heeft Bpost een derde van zijn topkaderleden verloren. Een van de uitdagingen van Tirez is om die leegloop een halt toe te roepen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig