Anderlecht en Standard krijgen lichte boetes voor wangedrag supporters
De aftrap van de wedstrijd Anderlecht-Mechelen moest door het vuurwerk anderhalve minuut worden uitgesteld. Foto: BELGA

De voetbalbond legt zowel Standard als RSC Anderlecht een boete van 1.000 euro op, waarvan de helft effectief. De supporters van beide ploegen hadden vuurwerk afgestoken in de duels tegen respectievelijk Serain en KV Mechelen.

Standard werd door het Bondsparket vervolgd voor wangedrag van zijn fans in de derby op het veld van Seraing medio september (0-1). Vlak voor de aftrap, maar ook meteen na het affluiten, staken supporters van de Rouches vuurpijlen af. Vooral na de derby zorgde dat voor heel wat rookontwikkeling, maar het wedstrijdverloop werd er niet door beïnvloed.

De boete voor RSC Anderlecht is het gevolg van pyrogebruik tijdens de competitiewedstrijd van 12 september in het Lotto Park tegen KV Mechelen (7-2). De Brusselse fans staken vuurpijlen af en hulden het stadion zo in een rookwolk. Door de beperkte zichtbaarheid, moest de aftrap met anderhalve minuut uitgesteld worden.

‘Het gebruik van pyrotechnisch materiaal heeft geen plaats op een voetbalveld, omdat het een normaal wedstrijdverloop kan verstoren en bovendien de fysieke integriteit van andere supporers, spelers, scheidsrechters en andere leden van de voetbalfamilie in het gedrang kan brengen’, beoordeelt het Disciplinair Comité de feiten.