Fusie Eurostar en Thalys weer op tafel, merknaam Thalys verdwijnt op termijn
Foto: Hollandse Hoogte / Joris van Gennip

De hst-operatoren Eurostar en Thalys pikken hun fusieplannen weer op, nadat die door corona een tijd in de koelkast waren beland. Het fusiebedrijf zal zijn hoofdzetel hebben in België, op termijn verdwijnt de merknaam Thalys.

Dat schrijft de Franse krant Les Echos maandag en is door Thalys bevestigd aan het persagentschap Belga. Concreet zal er een nieuwe holding komen die Eurostar en Thalys overkoepelt. Die zal gevestigd zijn in Brussel.

De Franse spoorwegmaatschappij SNCF zal een meerderheidsaandeel hebben, terwijl de Belgische maatschappij NMBS een aandeel zal hebben van 18,5 procent. Binnen twee tot drie jaar zal Eurostar de enige merknaam worden van de hogesnelheidstreinen, schrijft Les Echos.

Thalys-woordvoerder Mattias Baertsoen bevestigt de informatie uit de Franse krant. Hij benadrukt dat het vooralsnog nog altijd om een project gaat en er nog stappen nodig zijn. Zo moet het project nog aan de Europese Commissie worden voorgelegd.

Het fusieproject van Eurostar en Thalys (met de naam Green Speed) werd in september 2019 voor het eerst naar buiten gebracht.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig