Een privévliegtuig is in Milaan, kort na het opstijgen, neergestort op een leegstaand kantoorgebouw. Alle acht inzittenden kwamen om. Volgens Italiaanse media zat de Roemeense zakenman Dan Petrescu (68) zelf achter de stuurknuppel.

Het vliegtuigje was opgestegen vanop Milaan-Linate, met als bestemming Olbia, op Sardinië. Het kantoorgebouw waarop het vliegtuig neerkwam, vatte vuur. In het gebouw zijn renovatiewerken aan de gang, maar op het moment van de crash was er niemand ter plaatse.

Het is nog niet duidelijk hoe de crash kon gebeuren maar ooggetuigen meldden dat de motor van het vliegtuig vuur had gevat en dat het toestel vervolgens in een duikvlucht naar beneden stortte.

Volgens Italiaanse media werd het vliegtuig bestuurd door de Roemeense zakenman Dan Petrescu (68). Ook zijn vrouw (65) en een zoon (30) zouden omgekomen zijn. De andere slachtoffers moeten nog geïdentificeerd worden, maar er zou een jong kind bij zijn.

Met een geschat vermogen van 3 miljard euro was Petrescu, die ook de Duitse nationaliteit heeft, een van de rijkste mensen van Roemenië. Hij stond aan het hoofd van een groot bouwconcern en was eigenaar van grote supermarkten en winkelcentra.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in