Olivier Deschacht wordt assistent-coach van de nationale beloften
Foto: BELGA

De voetbalbond kondigde zaterdagochtend ietwat verrassend aan dat Olivier Deschacht (40) assistent-trainer wordt van de nationale U21. De 20-voudige A-international moet jonge talenten helpen ontwikkelen.

Deschacht zette afgelopen zomer een punt achter zijn carrière waarin hij een recordaantal wedstrijden voor Anderlecht speelde. Met 603 matchen, waaronder 99 in Europa, deed niemand in de clubgeschiedenis van paars-wit beter. In 2016 was hij Paul Van Himst al voorbijgestoken als speler die de meeste matchen voor RSCA afwerkte. Het clubmonument strandde in 1975 op 566 wedstrijden. In zijn carrière kroonde Deschacht zich ook acht keer tot landskampioen en veroverde hij één Beker van België. Hij verzamelde ook 20 caps als Rode Duivel.

Na zijn periode bij Anderlecht, verhuisde de linksvoetige verdediger naar Lokeren, waarmee hij in het seizoen 2018-2019 degradeerde. Deschacht trok vervolgens in de zomer van 2019 naar Zulte Waregem, maar legde een nieuw voorstel van de West-Vlamingen naast zich neer omdat ‘de goesting over was’.

De Belgische beloften spelen binnenkort tegen Kazachstan (8 oktober in Leuven) en Denemarken (12 oktober in Leuven) in de voorronde van het EK 2023. Op weg naar het hoofdtoernooi in Georgië en Roemenië staat de U21 in hun groep op kop met zes punten op zes. Met overwinningen in Kazachstan (1-3) en in Turkije (0-3) namen ze de perfecte start in hun campagne.