Aanwervingsplannen op recordhoogte

Terwijl werkgevers vacatures soms nu al niet kunnen invullen, wil de helft dit jaar aanwerven. De nettotewerkstellingsprognose ligt op recordhoogte.

Dat blijkt uit onderzoek van ManpowerGroup. Van de 520 Belgische werkgevers die het ondervroeg, plant één op twee zijn personeelsbestand tegen eind december 2021 uit te breiden, terwijl één op vijf een inkrimping van het personeelsbestand voorziet.

TEWERKSTELLINGSPROGNOSE

Het verschil tussen het percentage werkgevers dat aanwervingen plant en het percentage werkgevers dat ontslagen voorziet – de zogenaamde nettotewerkstellingsprognoseligt hiermee op 30procent. Dat is de hoogste tewerkstellingsprognose ooit geregistreerd sinds de lancering van de ManpowerGroup Barometer in België bijna twintig jaar geleden.

De werkgevers in de sector financiën, verzekering, vastgoed en bedrijfsdiensten (+38%) tonen zich het meest optimistisch, gevolgd door de groot- en detailhandel (+36%) en de maakindustrie (+35%).

Ook blijken de wervingsintenties zeer bemoedigend in de sector openbare diensten, gezondheidszorg, onderwijs en maatschappelijke dienstverlening (+31%) en in de bouwsector (+28%).

Elke dag duizenden jobs op Jobat.be

Bron: Jobat.be