We betalen voor het eerst meer contactloos met Bancontact dan op de traditionele manier
Foto: Foto Kurt

In augustus is er voor het eerst meer contactloos betaald in de Belgische winkels dan op een traditionele manier. Dat zegt de Bancontact Payconiq Company, het bedrijf dat betaaldiensten aanbiedt in ons land, donderdag. Ook met de smartphone is er gevoelig meer betaald.

Belgen betaalden in augustus contactloos bij 50,8 procent van alle Bancontact-betalingen, blijkt uit een persbericht van de Bancontact Payconiq Company. Intussen is 86 procent van alle Bancontact-kaarten uitgerust met de contactloze betaalfunctie.

Ook via de smartphone betaalden Belgen al even vaak in de eerste acht maanden van dit jaar als in heel 2020. Zo haalden de Belgen van januari tot augustus al 125 miljoen keer de smartphone boven om te betalen, een stijging van 69 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. In augustus zou zo driekwart van alle online aankopen via de smartphone gebeurd zijn. In diezelfde maand is in de winkels 1 miljoen keer betaald met de smartphone.

De Bancontact Payconiq Company zegt dat sinds begin dit jaar zo’n 45.000 Belgische winkelpunten Payconiq-betalingen hebben aanvaard. Ongeveer 4,8 miljoen Belgen betaalden dit jaar al via en betaalapp die Payconiq of Bancontact aanbiedt als betaalmethode, zegt het bedrijf, dat wijst op het gebruiksgemak van de toepassingen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in