Tiener overleden na steekpartij aan station van Hemiksem, verdachte opgepakt
Foto: BFM

Dinsdagavond werd een jongeman van 17 jaar doodgestoken aan het station van Hemiksem. Dat heeft het Antwerpse parket bevestigd. De verdachte kon kort na de feiten worden opgepakt.

Bij het station van Hemiksem kwam het gisteravond tot een schermut­seling tussen twee jongemannen. Het liep uit de hand en een van de twee mannen haalde uit met een mes. Het slachtoffer kreeg één of meerdere messteken. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar alle hulp kwam te laat.

De verdachte kon kort na de feiten in de buurt worden gearresteerd en werd nadien verhoord. Volgens omstaanders zou de verdachte in de buurt wonen.

Het is nog onduidelijk wat de aanleiding van de steekpartij was. Mogelijk hadden de twee even voordien ruzie gekregen aan een skatepleintje in de buurt. Dat vertellen omstaanders.

‘De man werd in de loop van de nacht verhoord door de politie en wordt woensdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Antwerpen. De verdachte wordt beticht van moord’, zegt Lieselotte Claessens van het Antwerpse parket. ‘Wat de aanleiding of het motief van de steekpartij was, is voorlopig nog onduidelijk en maakt uiteraard deel uit van het verdere onderzoek.’

Voorlopig is het nog onduidelijk of de twee elkaar kenden. Ze woonden wel allebei in Hemiksem en niet ver van het station. De onderzoeksrechter, het parket, het labo en een wetsdokter stapten dinsdagavond af op de plaats van de feiten.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig